Toegangscontrole

Primair is toegangscontrole feitelijk niets anders dan: ‘Wie, Waar en Wanneer naar binnen mag’. Dit leggen we vast in een beveiligingsplan. Een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die een geldige informatiedrager heeft, bepaalt of deze persoon op dat tijdstip voor die locatie is geautoriseerd, en verleent al of geen toegang. Zo’n informatiedrager kan een kaart (eventueel met PIN) of sleutel zijn, maar ook een hand- of vingerafdruk.

Met het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. Het is immers goed mogelijk dat een deur niet of niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Of dat iemand probeert mee te lopen. Ook dat moet allemaal leiden tot een alarm. Hoe dan ook is toegangscontrole maatwerk!

Doet een elektronische signaleringsinstallaties alleen bij afwezigheid dienst, dan vormt toegangscontrole een continue beveiliging. Een belangrijke schakel in elk beveiligingsplan! Maar al te vaak worden de risico’s van een onderneming tijdens ‘openingstijden’ onderschat. Vaak is een bedrijf of instelling juist tijdens volledige bezetting het meest kwetsbaar.

Zoekt u naar veb beveiliging? Wij helpen u graag verder.

Magneetstripkaarten

Magneetstripkaarten zijn multifunctioneel en worden gebruikt voor vele diverse doelen: van tijdregistratie tot kantine-afrekening en van automatenbetaling tot toegangscontrole.

Proximity-kaart

Proximity-kaarten worden door een kaartlezer contactloos ‘herkend’. Hierdoor zullen kaart en lezer niet slijten. Proximity-kaarten zijn in een groot aantal variaties te leveren. Steeds vaker worden deze kaarten gecombineerd met een andere technologie, zoals Mifare, contactchip of magneetstrip (zie onder).

Mifare-kaart

Mifare is een verbeterde read/write-technologie van de contactchip. Het Mifare-principe berust op contactloze lezing, waarbij in de kaart een chip zit. De Mifare-kaart kan gebruikt worden voor 16 verschillende toepassingen. Ook is het mogelijk de kaart als schrijfmedium te gebruiken (betaling, databank etc.).

Wiegandkaart

Het principe van een Wiegandkaart berust op het feit dat de code in de kaart uit een legering van metalen bestaat. Wiegand-lezers bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding doordat ze gebruikersvriendelijk, zeer solide en onderhoudsvrij zijn.

Biometrie-lezers

Biometrische toegangscontrole kan op diverse manieren werken, zoals vingerafdruk of irisscan. Door bestaande technologie te integreren met een van de bovengenoemde kaarten ontstaat een product met een zeer hoge veiligheidsgraad. Zo heeft u toegangscontrole deur goed onder controle.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem contact op

Contact opnemen met ons?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?


  Bel naar 088-1128900
Mail naar info@beaversecuritysystems.nl


Vestiging Spijkenisse
Postbus 165
3200 AD Spijkenisse


Overname Rijnmond Security Systems